nedeľa 16. mája 2010

Olivovníky


K príprave olivovníkov ma inšpirovala jedna pekarinka na nete. Preto, že som si jej recept neuložila, tak som si ho prispôsobila podľa seba. Cesto na olivovníky som si urobila z nemieseného chleba... a tu je postup:


Suroviny na cesto:

  • 2 šálky hladkej múky T-650
  • 1 šálka celozrnnej múky pšeničnej
  • 1 čl soli
  • 1/2 čl suš. droždia
  • 1,5 šálky vody

...ostatné suroviny:

  • 200g tvrdého syra/ napr. Eidam/
  • 1 balíček oliv


Postup:  Do misy dáme sypké suroviny , ktoré dobre premiešame. Pridáme vodu a premiešame 30 sekund. Misu zakryjeme napr. potravinárskou foliou a necháme 15-18 hod kysnúť na kuchyn. linke. Ja si cesto zamiešam večer a na druhý deň s ním pracujem. Viacej o nemiesenom chlebe TU

Vykysnuté cesto si preložím na dosku a rukou roztlačím...nastrúham syr a rozložím rovnomerne olivy. Zrolujem a nakrájam na 6 častí. Každú rozvaľkám na ovalnú placku, ktoré narežem. Preložím na plech a pečiem pri 200 stupňoch asi 15 min.

                                             Prajem dobrú chuť!!!

Image hosted by servimg.comImage hosted by servimg.com

Žiadne komentáre:

Ražná tehlička z lievito madre

  Ražná tehlička z lievito madre Pri krmení LM som rozmýšlala, aký chlebík upečiem zo zostávajuceho kvásku (bolo mi ho ľuto vyhodiť)...väčši...