Google Website Translator Gadget

sobota, 20. februára 2010

Indiánky

  Dnes som na ČT1 pozerala kuchársku pohotovosť a zaujal ma recpt na Indiánky... originál si môžete pozrieť TU  /foto tiež odtiaľ, pokial neurobím svoje indianky.../

 

Suroviny na buflery:
  • 470 g bílku
  • 180 cukru krystal
  •  100 g pudinkového prášku
  • 220 g žloutků
  • 60 ml vody
  • 250 g hladké mouky

    na bílkovou náplň
  •  180 g bílků
  • 700 g cukru krystal
  • 180 ml vody
  • 150 g ovocného protlaku

    na dokončení:
  • 300 g tmavé čokolády
  • kakaové máslo (ztužený tuk)

Postup

Nejdříve si připravíme buflery: Bílky vyšleháme s částí krystalového cukru a pudinkovým práškem. Žloutky zase se zbytkem cukru a vodou, kterou ovšem přidáváme postupně. Žloutky zlehčíme částí bílkové hmoty, pak obě masy spojíme a postupně ještě přimícháme mouku. Pomocí cukrářského sáčku vytvoříme na plechu vyloženém pečicím papírem buflery, které pečeme asi 10–15 minut při 180 stupních, dokud nezezlátnou.
A můžeme se pustit do náplně: Část cukru vyšleháme s bílky a zbytek dáme vařit s vodou. Až má cukrový rozvar správnou hustotu a dá se z něj vytvořit tzv. "silný řetěz", pomalu ho zašleháme do bílkového sněhu. Vzniklou směs necháme šlehat, tak dlouho, dokud nezchladne. Potom ji dochutíme ovocným protlakem a nastříkáme cukrářským sáčkem na buflery.
Zatím "holé" indiánky dáme ztuhnout do lednice a pak je potáhneme polevou z čokolády, kterou zředíme kakovým máslem nebo stoprocentním tukem tak, aby vytvořila na indiáncích jen tenkou vrstvu. Pro větší efekt je můžeme ještě jemně pocukrovat.

Rady:
Kakaové máslo můžete nahradit ztuženým stoprocentním tukem.
Bílky vždy vmíchávejte velmi zlehka.

Poznámka:
Bufler je druh piškotového korpusu z lehké šlehané hmoty.
Image hosted by servimg.com