nedeľa 30. septembra 2012

Bábovka...mňam...


Suroviny:
  • 5 vajec
  • 250 g práškového cukru
  • 250 g polohrubej múky
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 dcl mlieka
  • 1 dcl oleja
  • 2 PL rumu
  • 2 čl kakaa
Postup:   Oddelíme žľtky od bielkov. Z bielkov vyšlaháme sneh.  Žľtky vymiešame s cukrom a vanilkou. Pridáme mlieko, rum a olej, premiešame a pridáme múku s práškom do pečiva a nakoniec primiešame jemne sneh z bielkov. Ak chceme dvojfarebnú bábovku, tak do polovice cesta pridáme 2 čl kakaa. Ja som pridala ešte sušené brusnice. Môže sa pridať nalámaná čokoláda, hrozienka alebo sušené ovocie, ktoré sa môže namočiť do použitého rumu... Cesto dáme do bábovkovej veľkej formy, vymazanej olejom a vysypanej strúhankou. Pečieme 30 min pri 180 stupňoch...
                                                                     Prajem Vám dobrú chuť...

Žiadne komentáre:

Ražná tehlička z lievito madre

  Ražná tehlička z lievito madre Pri krmení LM som rozmýšlala, aký chlebík upečiem zo zostávajuceho kvásku (bolo mi ho ľuto vyhodiť)...väčši...