nedeľa 6. januára 2013

"Ministerské kurča"...trošku inak...

V pôvodnom recepte je použitá zelenina, podobná leču. Preto, že mi vadia v hotovom jedle rajčiny, tak som vymenila zeleninu, za čínsku zmes Wok...a  použila som iba kuracie štvrte.





Suroviny:
  • 1kg zemiakov (nakrájať na kolieska)
  • 300g surovej ryže
  •  kuracie štvrte  (6ks)
  • grilovacie korenie na kura
  • olej
  • soľ
  • vývar (asi 800 ml)
  • šampiony (500g)
  • mrazená čínska zmes (2ks)
  • 2 väčšie cibuľe

Postup:   Deň vopred si urobíme marinádu z oleja a gril. korenia. Do marinády uložíme mäso a necháme do druhého dňa v chladničke uležať.
Do vyššieho pekáča dáme olej a nakrájané zemiaky. Posolíme. Na zemiaky nasypeme premytú ryžu. Na troške oleja si usmažíme cibuľku a pridáme rozmrazenú čínsku zmes a nakrájané šampiony. Všetko spolu prehrejeme. Zmes navrstvíme na zemiaky s ryžou. Na vrch naukladáme marinované mäso. Posolíme...všetko to zalejeme vývarom, zakryjeme alobalom a dáme piecť asi na 50 min pri teplote 200 stup.  Treba si to odsledovať. Pred dopečením, pekač odokryjeme a mäsko do zlatova upečieme.  Ak ešte nemáme ryžu hotovú, tak prilejeme ešte trošku vývaru.

                                         Prajem dobrú chuť!!! 

Žiadne komentáre:

Ražná tehlička z lievito madre

  Ražná tehlička z lievito madre Pri krmení LM som rozmýšlala, aký chlebík upečiem zo zostávajuceho kvásku (bolo mi ho ľuto vyhodiť)...väčši...