Google Website Translator Gadget

nedeľa, 20. januára 2013

Take That - The Ultimate Tour 2006

...znovu o rok staršia :-(

Darčeky  od mojich najbližších...kytica z obľúbených kvetov ...

...a dve super knihy, ktoré ma veľmi potešili...:-) 


Pšenično-ražný chlebík z "remosky"


  • 2 šálky (250ml) hladkej múky T 650
  • 1 šálka ražnej celozrnnej múky 
  •                                                     1/4 čajovej lyžičky sušeného droždia (alebo 200ml kvásku)
  •                                                     1 1/2 čaj. lyžičky soli
  •                                                     1 1/2 šálky vody
  •                                                     1 čl rasce
  •                                                     1pl rôznych zrniečok (lan, slnečnica, pšeničné klíčky...) 
Postup:
V miske zmiešame všetky suché ingrediencie, pridáme vodu a premiešame, až nám vznikne lepkavé cesto. Nemiesime, len aby sa vstrebala všetka voda! Misku vložíme do plastikového sáčku a cesto necháme pri izbovej teplote odpočívat 18 hodín.
  
Cesto si preložíme na dobre pomúčenú dosku a riadne si pomúčime aj ruky, je veľmi lepkavé. Rukami ho trošku roztiahneme do oválu.
 Preložíme ho zľava doprava na tretiny ako list papiera a potom zvrchu smerom dolu na polovicu.  Cesto voľne prikryjeme potravinárskou fóliou alebo sáčkom a necháme odpočívať 15 min, alebo vložíme do múkou vysypanej chlebovej ošatky. Miesto múky môžeme použiť kukuričnú krupicu či múku, otruby, pražené sezamové semienka alebo ľanové semienka. Záleží na vašej chuti :-) 
Cesto  vyklopím do remosky, zakryjem, zapnem, odstopujem 40 – 45 minút a vypnem. Počas pečenia  remosku neotvárať, stratíte tak vlhkosť, ktorá pracuje vo vnútri.

                              Prajem dobrú chuť!!!

nedeľa, 6. januára 2013

"Ministerské kurča"...trošku inak...

V pôvodnom recepte je použitá zelenina, podobná leču. Preto, že mi vadia v hotovom jedle rajčiny, tak som vymenila zeleninu, za čínsku zmes Wok...a  použila som iba kuracie štvrte.





Suroviny:
  • 1kg zemiakov (nakrájať na kolieska)
  • 300g surovej ryže
  •  kuracie štvrte  (6ks)
  • grilovacie korenie na kura
  • olej
  • soľ
  • vývar (asi 800 ml)
  • šampiony (500g)
  • mrazená čínska zmes (2ks)
  • 2 väčšie cibuľe

Postup:   Deň vopred si urobíme marinádu z oleja a gril. korenia. Do marinády uložíme mäso a necháme do druhého dňa v chladničke uležať.
Do vyššieho pekáča dáme olej a nakrájané zemiaky. Posolíme. Na zemiaky nasypeme premytú ryžu. Na troške oleja si usmažíme cibuľku a pridáme rozmrazenú čínsku zmes a nakrájané šampiony. Všetko spolu prehrejeme. Zmes navrstvíme na zemiaky s ryžou. Na vrch naukladáme marinované mäso. Posolíme...všetko to zalejeme vývarom, zakryjeme alobalom a dáme piecť asi na 50 min pri teplote 200 stup.  Treba si to odsledovať. Pred dopečením, pekač odokryjeme a mäsko do zlatova upečieme.  Ak ešte nemáme ryžu hotovú, tak prilejeme ešte trošku vývaru.

                                         Prajem dobrú chuť!!!