Google Website Translator Gadget

sobota 9. februára 2019

Pšeničný chlieb bez predcesta z LM

...včera večer u mňa úradovala skleróza a zabudla som si pripraviť predcesto z LM na dnešný chlebík a tak som to ráno skúsila bez predcesta a to len z hladného LM ...




Suroviny:

150g "hladného" LM 
500g pšeničnej múky t 650
1,5 čl soli
300g vody
1čl rasce

Všetky suroviny spolu dobre vymiesime...robotom asi 10 min.   Cesto je trošku riedke, ale nelepivé. Potom ho preložíme do naolejovanej misy a prekladáme 3x po 40 min.   Po poslednom prekladaní necháme cesto ešte 30 min kysnúť. Potom si cesto preložíme na dosku, premiesime, vytvarujeme do tvaru bochníka , vložíme  do ošatky a necháme kysnúť...aby zdvojnásobil objem, tak mne kysol 4 hod...  Piekla som v rímskom hrnci 35 min pri teplote 230stup....



4 komentáre:

Unknown povedal(a)...

Prosím, a pri akej teplote ste ho piekli?

JanaČ povedal(a)...

Zakryté pri 230stup.35min...treba si odsledovať, lebo každá rúra pečie inak...

Jana povedal(a)...

No mne vzniklo lepive cesto, ktoré vôbec za tie 4 hodiny nekyslo, tak neviem ci z toho vôbec chlieb bude

JanulaC povedal(a)...

Tak to neviem prečo .. 🤔 Ja ho mám teraz tiež zamiesene a je v pohode... Veľa záleží od múky a samozrejme aj od aktivity kvásku My máme teraz v dome chladnejšie lebo nekúrime a kysne pomalejšie ale kysne ..