sobota 23. júla 2011

Strapaté rezne s tarhoňovým šalátom

Rezne:

500 g kuracích pŕs, soľ, vegeta, 3 vajcia, mleté korenie, 1 pol. lyžica kremžskéj horčice, 5 pol. lyžíc solamilu, 1 malá konzerva šampiňonov.

Postup:Kuracie prsia pokrájame na rezance.Do misy dáme vajíčka, korenie, horčicu , soľ a vegetu, solamyl. Všetko spolu premiešame.Scedené šampiňony a mäso ponoríme do pripravovanej zmesi.Odložíme do chladničky na 4-5 hodín odležať!Potom na rozpálenom oleji pečieme ako rezne z obidvoch strán.


Tarhoňový šalát:

500 g tarhone, 1 zelenin. mraz. zmes(nechať rozmraziť a preliať teplou vodou), 1 konzerva malá šampionov, 1 majolka, 4 vajíčka na tvrdo, soľ, čierne korenie.Zálievka: 4 pol. lyž. vody, 1 pol. lyž. soj. omáčky, 2 pol. lyž. kryš. cukru, 4 pol. lyž. oleja, 4 pol. lyž. horčice, 4 pol. lyž. kečupu, 1/2 pol. lyžice octu

Postup: Uvaríme si tarhoňu.Do hrnčeka si dáme suroviny na zálievku a privedieme ju do varu...Necháme ju vychladnúť......medzi tým si pripravíme suroviny na šalát do misy. Vajíčka nakrájame na koliečka. Keď zálievka vychladne, pridáme ju k ostatným surovinám. Všetko spolu dobre premiešame. Dáme do chladničky vychladnúť.Veľmi dobre chutí a hodí sa k vysmážanému mäsu. Prajem dobrú chuť!


Pokiaľ chcete aj foto-postup, tak potom kuk : http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=824&user=8240 a http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=828&user=8240

Image hosted by servimg.comImage hosted by servimg.com

Žiadne komentáre:

Ražná tehlička z lievito madre

  Ražná tehlička z lievito madre Pri krmení LM som rozmýšlala, aký chlebík upečiem zo zostávajuceho kvásku (bolo mi ho ľuto vyhodiť)...väčši...