Já som upiekla rohliky plnené pudingovym krémom...
Predcesto :
150g hladného LM
150g hladkej pšen.muky
150g vody
Cesto :
200g pšeničnej hladkej múky
200g pšeničnej polohrubej múky
200g pšeničnej polohrubej múky
50g kryštálového cukru
1vajce
1/2 čl soli
50g oleja
300g mlieka
Plnka:
300ml mlieka
1pudingovy prášok (vynikajúca príchuť je mandľová😀👍)
3pl kryštálového cukru
1 vanilkový cukor
100g masla
Postup :
Všetky suroviny na predcesto dobre zmiešame a necháme v teple kysnúť 3-4hodiny.
Pripravené predcesto a ostatné suroviny na cesto dobre spolu premiešame, zakryjeme a necháme oddychovať pokiaľ nezdvojnasobi objem (asi tak 3hodiny) Každú 1/2hodinu môžete cesto preložiť... Ja to nerobím...
Počas kysnutia cesta, si pripravíme plnku:
Mlieko,puding.prášok, cukor a vanilku spolu dobre zmiešame a uvaríme hustý puding. Do horúcej hmoty dáme nakrájané maslo a miešame dovtedy pokiaľ sa maslo nerozpustí a nespoji s pudingom. Necháme dobre vychladnúť.
Vykysnuté cesto si rozdelíme na 15 častí a vytvarujeme malé bochničky, ktoré necháme na doske podkysnúť 15 minút. Potom bochníček rozvaľkáme na placku, naplníme plnkou, zrolujeme, dáme na plech a necháme kysnúť... Mne kysli 1,5hodiny. Pečieme pri 180stup. 15min.
Ja som ich (nie všetky) ešte horúce poliala cukrovou polevou...
Dobrú chuť...
1 komentár:
Tento recept vyzerá úplne úžasne! Rohlíky plnené pudingovým krémom a jablkami – to je kombinácia, ktorá ma okamžite očarila. Jablká dodajú takú príjemnú sviežosť a pudingový krém to celé krásne spojí. Určite vyskúšam pri najbližšej návšteve rodiny, myslím, že to bude mať veľký úspech.
Používaš nejakú špeciálnu formu alebo techniku na plnenie rohlíkov? Ďakujem za skvelý recept!
Zverejnenie komentára