Google Website Translator Gadget

nedeľa 5. septembra 2010

Slivkový lekvár


Prvý krát som vyskúšala postup prípravy lekváru v elektrickej rúre /našla som na nete/ a už ho ani inak nebudem robiť!!!

Suroviny:

  • 5 kg sliviek bez kôstok
  • 1 kg kryštálového cukru
  • 125 ml octu

Postup:

Slivky som zomlela na mäsovom mlynčeku /dajú sa aj rozmixovať/. Pridala som cukor a ocot. Dobre to spolu premiešať. Zmes vyliať na vyšší plech, alebo pekáč a dať do rúry na 200 stupňov. Keď začne lekvár vrieť, tak teplotu stiahnuť na 150 stupňov a variť 2-3 hod. Záleží od druhu sliviek a podľa toho, aký chceme mať lekvár hustý...Já som lekvár, asi každých 30 min pomiešala....Ešte horúci dať do pohárikov, dobre uzavrieť a otočiť "hore dnom". Ja som poháriky ešte zabalila do utierky. Takto som to nechala vychladnúť...

Lekvár má krásnu farbu a vynikajúcu chuť !!!



4 komentáre:

Gabi povedal(a)...

Tak tento receptík zaujal aj mňa A aký je ďalší postup? do fliaš sa dáva ešte horúci alebo? gabi

JanulaC povedal(a)...
Tento komentár bol odstránený autorom.
Gabi povedal(a)...

ďakujem:)G.

Aloha přátelé... povedal(a)...

Taky me zaujal. Zkusim a pak se prijdu pochlubit:) Taky jsem koukala na chilly papricky. Super. Manzel se po nich muze utlouct:)
Dekuji za inspiraci. Preji pekny vecer, Jana