pondelok 13. januára 2014

Pšenično-špaldový kváskový chlebík


Rozkvasíme si kvások:
  • 1 PL kvásku
  • 190 g vody
  • 150 g pšeničnej múky hladkej 00
Dobre rozmiešame a necháme kysnúť 10-12 hod.

Ostatné suroviny:
  • 700 g hladkej múky pšen.00
  • 90 g špaldovej múky chlebovej
  • 410 g vody
  • 18 g soli
  • 5 g rasce
Všetko spolu dobre vymiesime 10 min.Cesto preložíme do naolejovanej misky a necháme 30 min odpočívať. Potom cesto v miske poprekladáme a necháme odpočívať 30 min...toto opakujeme 3-krát.
Vytvarujeme si bochník, ktorý dáme kysnúť do ošatky po dobu 2-3 hod.
Ja pečiem v rímskom hrnci (nechám zohriať rúru aj s rím. hrncom na 230 stup. , vložím cesto a pečiem zakryté 30 min, potom hrniec odokryjem a nechám 5-8 min dopiecť kôrku.)

Žiadne komentáre:

Ražná tehlička z lievito madre

  Ražná tehlička z lievito madre Pri krmení LM som rozmýšlala, aký chlebík upečiem zo zostávajuceho kvásku (bolo mi ho ľuto vyhodiť)...väčši...