Recept:
- 500g pšeničnej hladkej múky T-650
- 370g vody
- 1,5 čl soli
- 7 g droždia sušeného
Suroviny dáme do misky a všetko spolu pomiešame po dobu 30 sekund!!! Prikryjeme utierkou a necháme 12 hodin kysnúť. Ja si cesto urobím večer a ráno pečiem. Potom si cesto preložím na čistú, pomúčenú utierku a prstami roztiahnem a preložím štyri krát na seba... Prikryjeme a necháme podkysnúť 30 min.
Spôsob pečenia 1: Rímsky hrniec/nenamáčam/ vložíme do studenej rúry a zahrejeme po dobu 30 min. na teplotu 210 stup. Odokryjeme hrniec a preložíme cesto a znovu zakryjeme. POZOR nepopálte sa!!! Zatvoríme rúru a pečieme 1 hod. Po 45 min hrniec odokryjeme a dopečieme, aby mal chlebík chrumkavú kôrku.
Spôsob pečenia 2: Rímsky hrniec namočíme na 30 min do vody.Cesto dáme do hrnca, vložíme do studenej rúry. Nastavíme 210 stup. a pečieme 1 1/2 hod. Počas zahrievania rúry nám chlebík v hrnci pekne ešte nakysne 15 min. pred koncom pečenia hrniec odokryjeme, aby sme mali chrumkavú kôrku.
Po upečení preložíme chlebík na dosku a prikryjeme utierkou a necháme vychladnúť!
Prajem dobrú chuť!!!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára