Google Website Translator Gadget

štvrtok, 22. októbra 2009

"Pečený čaj"


Super recept na ovocný čaj, ktorý si urobíme doma.  Budeme potrebovať ovocie. Dobre je si zbierať ovocie počas celého leta a dávať do mrazničky, lebo najlepší čaj je, keď použijeme čo najviac druhov ovocia. Napr. marhule, slivky, jablká, čierne a červené ríbezle, hrušky, jahody, čerešne, višne, jablká, egreše, maliny, černice, čiernu bazu, hrozno, ale aj umyté pomaranče aj so šupkou, alebo mandarinky .






Recept:
  • 3 kg ovocia
  • 2 kg cukru
  • 1čl škorice
  • 5 klinčekov
  • 2 badyány  
  • šťava z 2 citronov
  • 300ml rumu /nemusí byť/

Postup:
Ovocie nakrájame na menšie kúsky, dáme na hlboký  plech a zasypeme cukrom.Počas pečenia nám ovocie pustí dosť šťavy. Pridáme škoricu, badyány a klinčeky a pečieme pri 130 stup., dovtedy, pokial nepustí šťavu, asi 1 hod.  Potom pridáme šťavu z citronov a rum. Dáme do pohárov a sterilizujeme 20 min pri 80 stup.
      Pekný zimný večer pri čajíku!!!


Image hosted by servimg.comImage hosted by servimg.com

1 komentár:

Květka povedal(a)...

Pečený čaj znám, je moooc dobrý. Neváhejte zkuste!!!