štvrtok 28. januára 2010

Jablkový, kakaový, škoricový...




   Cesto:  
  • 500ml mlieka
  • 1 vajce
  • 5pl kryštálového cukru
  • 1čl soli
  • 100ml oleja
  • 1 kg polohrubej múky
  • 2čl sušeného droždia
Plnka jablková:   Nastrúhame 8 jabľk, pridáme 2 čl škorice, 1 vanilku, a cukru podľa chuti. Dobre            premiešame.

Plnka kakaová:  Do misy dáme 100g kakaa, 200g práškového cukru a 100ml oleja. Dobre zamiešame.

Plnka škoricová:  2vanilky, 200g kryštálového cukru, 3 čl škorice.


        Postup:   Z uvedených surovín si urobíme kysnuté cesto. Necháme dobre vykysnúť. Ja používam domácu pekáreň, program "príprava cesta". Potom si cesto rozdelíme na tri časti. Cesto rozvaľkáme a naplníme každé inou plnkou. Zrolujeme do rolády a dáme na plech. Necháme ešte 30 min kysnúť. Potrieme vajíčkom a pečieme pri 185 st. asi 25 min. Treba odsledovať...
                                                                             Prajem dobrú chuť!

Image hosted by servimg.comImage hosted by servimg.com

2 komentáre:

Anonymný povedal(a)...

mnam mnam...ale si sikovna,nabadas ma na pecenie :-)

Katka povedal(a)...

Ahojky.. vypadá to úžasně, úplně k nakousnutí.. receptík určitě vyzkouším .. tvůj blog je fakt super .. K.

Ražná tehlička z lievito madre

  Ražná tehlička z lievito madre Pri krmení LM som rozmýšlala, aký chlebík upečiem zo zostávajuceho kvásku (bolo mi ho ľuto vyhodiť)...väčši...