utorok 12. októbra 2010

Inteligentné rezy


Super koláčik, ktorý som našla na nete...kde sa všetky suroviny zmiešaju a kolač sa "inteligentne" rozdeli na tri vrstvy priamo na plechu-na korpus,plnku a polevu. Vhodný aj pre menej skúsené pekarinky!
Suroviny:
  • 150g cukru,
  • 150g margarinu,
  • 8vajec,
  • 4 baličky vanilkovych cukrov,
  • 1l mlieka,
  • 9PL polohrubej muky
Postup:  Z bielkov si vyšlaháme sneh. Odložíme bokom... V druhej miske si vyšlaháme margarin s cukrom a vanilkou. Pridáme žľtky a dobre vyšlahame. Potom pridáme mlieko a múku a premiešame. Naposledy pridáme sneh z bielkov. Pozor!!!  ...cesto je veľmi, veľmi, tekuté!!!  Nedosypávať múku!  Držať sa receptu.  Na plech si dáme papier na pečenie a vylejeme cesto...vložime do STUDENEJ RURY a až teraz ju zapneme.Pecieme 15min pri 170 st od nahriatia rury.Potom znížime na 100st a pečieme dalej 1 a 1/4 hod. Po upečení kolač necháme vychladnuť a dáme stuhnúť do chladničky, najlepšie do druhého dňa... ak vydržíte... :-D Servírujeme obrátený... Po upečení Vrch je ako piškóta, stred je plnka a spodok ako želatína, preto ho treba obrátiť...
Prajem dobrú chuť!!!
Image hosted by servimg.comImage hosted by servimg.com

4 komentáre:

Gabi povedal(a)...

Jani, toto je zaujímavé, ale to sa samé z cesta oddelia tie vrsty počas pečenia a vybehnú na vrch koláča???Gabi

JanulaC povedal(a)...

...ano Gabka... ja som tomu tiež nemohla uveriť, ale určite vyskúšaj! Koláčik je mňam...chuť ako puding... po upečení sa ale musí otočiť, lebo na vrchu sa upečie piškota... :-D

Gabi povedal(a)...

Zaujímavé. Určite vyskúšam a dám vedieť výsledok:)Gabi

Anonymný povedal(a)...

Aký veľký plech sa použije? Ja som robila - mam iný recept ) s kakaom ale piskot sa mi vydul a praskol :-(

Ražná tehlička z lievito madre

  Ražná tehlička z lievito madre Pri krmení LM som rozmýšlala, aký chlebík upečiem zo zostávajuceho kvásku (bolo mi ho ľuto vyhodiť)...väčši...