Suroviny:
Cesto:
- 600g polohrubej múky
- 250 ml mlieka
- 1 pl suš. droždia
- 3 pl kryštál. cukru
- 1 čl soli
- 1 vajce
- 100 ml oleja
Plnka:
- 3 zlaté klasy
- 1 l mlieka
- 10 pl kryš. cukru
- 2 vanilky
- 100g margarínu
- 3 vajcia
Postup:
Cesto: Suroviny dáme do domácej pekárne a na programe "príprava cesta" necháme vymiešať a vykysnúť cesto. Pokial nemáme pekáreň, tak si z trošku mlieka /vlažného/, cukru a droždia urobíme kvások, ktorý dáme do ostatných surovín a vypracujeme cesto. Necháme vykysnúť...
Plnka:Do 2/3 mlieka dáme 6 pl cukru, vanilky margarín a privedieme do varu. V 1/3 mlieka rozmiešame Zlaté klasy a 3 žľtka a vlejeme do vriaceho mlieka. Uvaríme puding. Vyšlaháme sneh z troch bielkov a 4 pl cukru. Sneh opatrne primiešame do horúceho pudingu. Necháme vychladnúť.
Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti. Rozvaľkáme a prenesieme na plech, vyložený papierom na pečenie. Rozotrieme plnku a prenesieme druhú /rozvaľkanú/ časť cesta. Pečieme pri 190 stup. asi 25 min. Treba odsledovať...
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára