utorok 23. novembra 2010

Kysnutý krémeš


Image hosted by servimg.comImage hosted by servimg.comSuroviny:
Cesto:
  • 600g polohrubej múky
  • 250 ml mlieka
  • 1 pl suš. droždia
  • 3 pl kryštál. cukru
  • 1 čl soli
  • 1 vajce
  • 100 ml oleja

Plnka:

  • 3 zlaté klasy
  • 1 l mlieka
  • 10 pl kryš. cukru
  • 2 vanilky
  • 100g margarínu
  • 3 vajcia

Postup:

Cesto: Suroviny dáme do domácej pekárne a na programe "príprava cesta" necháme vymiešať a vykysnúť cesto. Pokial nemáme pekáreň, tak si z trošku mlieka /vlažného/, cukru a droždia urobíme kvások, ktorý dáme do ostatných surovín a vypracujeme cesto. Necháme vykysnúť...

Plnka:Do 2/3 mlieka dáme 6 pl cukru, vanilky margarín a privedieme do varu. V 1/3 mlieka rozmiešame Zlaté klasy a 3 žľtka a vlejeme do vriaceho mlieka. Uvaríme puding. Vyšlaháme sneh z troch bielkov a 4 pl cukru. Sneh opatrne primiešame do horúceho pudingu. Necháme vychladnúť.

Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti. Rozvaľkáme a prenesieme na plech, vyložený papierom na pečenie. Rozotrieme plnku a prenesieme druhú /rozvaľkanú/ časť cesta. Pečieme pri 190 stup. asi 25 min. Treba odsledovať...

Žiadne komentáre:

Ražná tehlička z lievito madre

  Ražná tehlička z lievito madre Pri krmení LM som rozmýšlala, aký chlebík upečiem zo zostávajuceho kvásku (bolo mi ho ľuto vyhodiť)...väčši...