pondelok 27. augusta 2012

Domáca výroba syra Ricotta


...pri hladaní receptu na syr, sa mi podarilo na varecha.sk nájsť aj recept na super syr Ricotta.

Robí sa zo srvátky, ktorá je vedľajší produkt pri výrobe syra-hrudky. Zo 4 l srvátky mi vznikla hrudka Ricotty, asi o váhe 500g. Dá sa použiť miesto tvarohu, na sladké alebo slané pečenie, na nátierky, alebo iba  primiešať  vanilkový cukor a máme sladkú maškrtu, podobnú miláčiku :-)))

Ja som syr použila na nátierku:

3 vajíčka uvarené na tvrdo
1 menšia cibula
podľa chuti čierne korenie, červená mletá paprika, vegeta, alebo soľ, 


V miske vymiešame spolu nastrúhané vajíčka, nadrobno nakrájanú cibuľku ,koreniny a soľ...a máme nátierku k raňajkám :-)))  
Dobrú chuť!!!






3 komentáre:

LenkaH. povedal(a)...

No teda ňami ňam... takové věci my moc rádi... ještě sehnat tu syrovátku... i tak dík moc za tip, Jani!!!

JanulaC povedal(a)...

Leni, ak máš prístup k čerstvému mliečku napr. z automatu, tak si urob syr http://janac-projekt365.blogspot.sk/2012/08/syrova-hrudka.html a získaš srvátku , z ktorej si urobíš Ricottu...je to ozaj mňam.Dnes som znovu robila syr aj Ricottu :-)))

Amelie povedal(a)...

Ty jsi úúžasnááá.

Ražná tehlička z lievito madre

  Ražná tehlička z lievito madre Pri krmení LM som rozmýšlala, aký chlebík upečiem zo zostávajuceho kvásku (bolo mi ho ľuto vyhodiť)...väčši...