Recept:
Suroviny dáme do misky a všetko spolu pomiešame po dobu 30 sekund!!! Prikryjeme fóliou a necháme 12-18 hodin kysnúť. Potom si cesto preložím na čistú, pomúčenú utierku a prstami roztiahnem a preložím štyri krát na seba... Prikryjeme a necháme podkysnúť 30 min.
Rímsky hrniec / alebo liatinový/ vložíme do studenej rúry a zahrejeme po dobu 30 min. na teplotu 210 stup. Odokryjeme hrniec a preložíme cesto a znovu zakryjeme. POZOR nepopálte sa!!! Zatvoríme rúru a pečieme 30 min. Po tejto dobe hrniec odokryjeme a chlebík dopečieme asi 10 min .
Dobrú chuť...
- 1 šálka (250 ml) hladkej múky T650
- 1,5 šálky špaldovej hladkej múky
- 0,5 šálky špaldovej celozrnnej múky
- 1,5 čl soli
- 1 pl ľanového semiačka
- 1 čl rasce
- 1/4 čl sušeného droždia
- 1 uvarený a nastrúhaný zemiak
- 1 a 3/4 šálky vody
Suroviny dáme do misky a všetko spolu pomiešame po dobu 30 sekund!!! Prikryjeme fóliou a necháme 12-18 hodin kysnúť. Potom si cesto preložím na čistú, pomúčenú utierku a prstami roztiahnem a preložím štyri krát na seba... Prikryjeme a necháme podkysnúť 30 min.
Rímsky hrniec / alebo liatinový/ vložíme do studenej rúry a zahrejeme po dobu 30 min. na teplotu 210 stup. Odokryjeme hrniec a preložíme cesto a znovu zakryjeme. POZOR nepopálte sa!!! Zatvoríme rúru a pečieme 30 min. Po tejto dobe hrniec odokryjeme a chlebík dopečieme asi 10 min .
Dobrú chuť...
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára