Cesto:
150g predcesto z lievito madre(60g LM+60g poloh.múka+30g voda)
približne 180g mlieko
400g hladkej múky 00
3pl cukru
50 g oleja
1 vanilkový cukor
2 žľtka (bielka použijeme na potieranie)
citronová kôra
Plnka:
100g kakaa
150g práškového cukru
100g roztopeného masla
1 vanilkovy cukor
1/2 čl škorice
(pokiaľ mate radi ,keď plnka vyteká z upečeného závinu, tak pridáme este trochu mlieka)
Suroviny na cesto spolu dobre vymiesime a necháme prikryté kysnúť 2 -3 hod.
Medzi tým si pripravíme plnku, zmiešaním všetkých surovín.
Vykysnute cesto si preložíme na dosku a rozvaľkame na obdĺžnik hrubý asi 1cm. Potrieme plnkou a zrolujeme. Preložíme na plech s papierom na pečenie a prikryjeme fóliou. Necháme kysnúť 2 -3 hod.
Mne kysol 2 hod.
Medzi tým si pripravíme plnku, zmiešaním všetkých surovín.
Vykysnute cesto si preložíme na dosku a rozvaľkame na obdĺžnik hrubý asi 1cm. Potrieme plnkou a zrolujeme. Preložíme na plech s papierom na pečenie a prikryjeme fóliou. Necháme kysnúť 2 -3 hod.
Mne kysol 2 hod.
Pečieme 35 min na 180 stup. Treba si odsledovať, lebo každá rúra pečie inak...
6 komentárov:
Prosim ako dosiahnem 150 g predcesta? A ten popis dalej je trochu zmatocny, neviem sa z toho vysomarit...
Predcesto je 60g lm+60g polh.múka+30g voda...návod som upravila...bol tam počítačový škriatok...
Musím aj čakať kým to predcesto nakysne alebo hned ku ostatnym surovinam pridat?
Dakujem
Musí zdvojnasobnit objem... Tak 2-3 hodiny... Záleží od aktivity LM....
Dobry den,takze kym je zavin hotovy,trva to cca 6-9 hod?
Ďakujem za výborný recept. To cesto tak excelentné a tak sa s ním dobre pracuje, že, hoci som si v recepte nevšimla, že po stočení má závin ešte cca 2 hoďky zakrytý podkysnúť, a šupla som ho do trúby hneď po dopečení chlebov (šak energiu je potrebné využiť ;-) ) a podkysol iba cca 1/2 hoďku, tak výsledok je úžasný. Manžel už ani nevedel nájsť slová chvály a že lepší v živote nejedol :-D
V recepte som akurát do cesta dala aj trochu soli a 20 g mlieka som nahradila Magnéziou (s ktorou sa mi dobre kváskuje), lebo som nechcela načínať novú škatuľu mlieka.
Ešte raz, vďaka za tento super recept, bude zapísaný do môjho zošita s top receptami. A idem mrknúť aj na ďalšie na blogu :-)
Krásny deň.
Kami
Zverejnenie komentára