pondelok 18. marca 2019

Základ na klasickú pizzu z kvásku lievito madre...







Suroviny:

150g lievitomadre
130g hladkej múky t650
160g hladkej múky 00
200g vlažnej vody
1čl medu
1,5čl oleja olivového
1čl soli

...z tohto množstva som urobila 3 pizze o priemere asi 27-30 cm...


Všetky suroviny spolu dobre vymiesime a necháme 5-6 hod v teple kysnúť...potom si cesto rozdelíme na 3 časti, vytvarujeme malé bochníčky, ktoré necháme ešte 30 min odpočívať.  Bochníčky prstami vytvarujeme na tenko, do kruhu...necháme kysnúť 45 min...  na vrch si dáme ľubovolné suroviny ( šunku, kukuricu,šampiony, syr...)

Pečieme 15 min na 220 stup.

2 komentáre:

Nika povedal(a)...

Dobrý deň ja by som sa rada opýtala keby som si zarobila celé cesto deň dopredu môžem ho dat do chladničky a neskôr spraviť pizzu? Aby som to mala čerstvo na obed hotové. Ďakujem

Zuzka povedal(a)...

cesto na pizzu pokojne moze byt v chladnicke, je este chutnejsie po pomalej fermentacii.... :)

Ražná tehlička z lievito madre

  Ražná tehlička z lievito madre Pri krmení LM som rozmýšlala, aký chlebík upečiem zo zostávajuceho kvásku (bolo mi ho ľuto vyhodiť)...väčši...