sobota 27. apríla 2019

"Podpecník" bryndzový (z lievito madre)



Predcesto:
100g lievito madre
100g polohrubej múky
50g vody

Dobre vymiesiť a nechať v teple kysnúť asi 3-4 hod...

Ostatné suroviny:
250g polohrubej múky pšeničnej
250g hladkej múky pšeničnej
1 vajce
3 pl oleja
1čl soli
1pl zemiakových vločiek (alebo 1 menší zemiak)
asi 300g vody

Plnka:
150g bryndze
250g slaniny nakrájanej na kocky
200ml sladkej smotany
2 červené cibulenakrájané na mesiačiky
trochu soli

Všetky suroviny (okrem plnky)dobre vymiesime a necháme vykysnúť 3 hodiny (pokiaľ nezdvojnásobí objem). Po vykysnutí, rukou roztlačíme cesto na plech, na ktorý sme si dali papier na pečenie . Necháme ešte podkysnúť asi 1 hod... 

Medzi tým si pripravíme plnku:   bryndzu zmiešame so smotanou a solou, nakrájame cibulu a slaninu.  
 Po vykysnutí na cesto navrstvíme bryndzu, cibulu a slaninu a dáme piecť...
Pečieme 30 min na 210 stupňov....

Dobrú chuť...

3 komentáre:

Anonymný povedal(a)...

Dakujem za vynikajuci recept. Uz ho robim 3.krat.

Lucka povedal(a)...

Práve ho skúšam, cesto bolo príliš riedke, použila som surový zemiak, za 3.5 hod v teple mi však nenakyslo na 2 nás. UŽ sa pečie, uvidíme ako sa podarí

Lucka povedal(a)...

Práve ho skúšam, cesto bolo príliš riedke, použila som surový zemiak, za 3.5 hod v teple mi však nenakyslo na 2 nás. UŽ sa pečie, uvidíme ako sa podarí

Ražná tehlička z lievito madre

  Ražná tehlička z lievito madre Pri krmení LM som rozmýšlala, aký chlebík upečiem zo zostávajuceho kvásku (bolo mi ho ľuto vyhodiť)...väčši...