štvrtok 26. augusta 2010

Námestie Európy v Komárne





Dnešný výlet...Komárno-námestie Európy...

je európsky architektonický unikát, ktorý sa svojou veľkosťou približuje k mestskej štvrti. Fasády budov ohraničujúcich toto námestie nesú znaky bohatej škály architektúr typických pre jednotlivé národy žijúce v Európe.

Komárno na svojom Nádvorí Európy umiestnilo viac ako štyri desiatky budov, postavených v mierke jedna ku jednej, ktoré reprezentujú architektúru a stavebné slohy typické pre temer všetky európske štáty. Obdivovať, prípadne aj porovnávať je možné budovy z Walesu, Vatikánu, Írska, Talianska, Transylvánie, Islandu či Grónska. Oddýchnuť sa dá na lavičkách pri fontáne nazvanej Milénium. Vládne tu harmonická súhra niekedy absolútne odlišných architektonických znakov. Pri prehliadke pestrofarebných budov možno obdivovať aj sochy patrónov Európy (napr. Márie Terézie, Mateja Korvína, Panny Márie a iných), ktoré dotvárajú atmosféru nádvoria. Nádvorie je obľúbenou zastávkou turistov, ktorých lákajú nielen budovy, ale aj príjemné prostredie vhodne doplnené zeleňou.

Image hosted by servimg.comImage hosted by servimg.com

Žiadne komentáre:

Ražná tehlička z lievito madre

  Ražná tehlička z lievito madre Pri krmení LM som rozmýšlala, aký chlebík upečiem zo zostávajuceho kvásku (bolo mi ho ľuto vyhodiť)...väčši...