K príprave olivovníkov ma inšpirovala jedna pekarinka na nete. Preto, že som si jej recept neuložila, tak som si ho prispôsobila podľa seba. Cesto na olivovníky som si urobila z nemieseného chleba... a tu je postup:
Suroviny na cesto:
- 2 šálky hladkej múky T-650
- 1 šálka celozrnnej múky pšeničnej
- 1 čl soli
- 1/2 čl suš. droždia
- 1,5 šálky vody
...ostatné suroviny:
- 200g tvrdého syra/ napr. Eidam/
- 1 balíček oliv
Postup: Do misy dáme sypké suroviny , ktoré dobre premiešame. Pridáme vodu a premiešame 30 sekund. Misu zakryjeme napr. potravinárskou foliou a necháme 15-18 hod kysnúť na kuchyn. linke. Ja si cesto zamiešam večer a na druhý deň s ním pracujem. Viacej o nemiesenom chlebe TU
Vykysnuté cesto si preložím na dosku a rukou roztlačím...nastrúham syr a rozložím rovnomerne olivy. Zrolujem a nakrájam na 6 častí. Každú rozvaľkám na ovalnú placku, ktoré narežem. Preložím na plech a pečiem pri 200 stupňoch asi 15 min.
Prajem dobrú chuť!!!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára