Suroviny:
- 1kg zemiakov (nakrájať na kolieska)
- 300g surovej ryže
- kuracie štvrte (6ks)
- grilovacie korenie na kura
- olej
- soľ
- vývar (asi 800 ml)
- šampiony (500g)
- mrazená čínska zmes (2ks)
- 2 väčšie cibuľe
Postup: Deň vopred si urobíme marinádu z oleja a gril. korenia. Do marinády uložíme mäso a necháme do druhého dňa v chladničke uležať.
Do vyššieho pekáča dáme olej a nakrájané zemiaky. Posolíme. Na zemiaky nasypeme premytú ryžu. Na troške oleja si usmažíme cibuľku a pridáme rozmrazenú čínsku zmes a nakrájané šampiony. Všetko spolu prehrejeme. Zmes navrstvíme na zemiaky s ryžou. Na vrch naukladáme marinované mäso. Posolíme...všetko to zalejeme vývarom, zakryjeme alobalom a dáme piecť asi na 50 min pri teplote 200 stup. Treba si to odsledovať. Pred dopečením, pekač odokryjeme a mäsko do zlatova upečieme. Ak ešte nemáme ryžu hotovú, tak prilejeme ešte trošku vývaru.
Prajem dobrú chuť!!!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára