sobota 24. novembra 2018

Kváskový "no knead bread"

Recept:
  • 1 šálka (250 ml)  hladkej múky T650
  • 1,5 šálky špaldovej hladkej múky
  • 0,5 šálky špaldovej celozrnnej múky
  • 1,5 čl soli
  • 1 pl ľanového semiačka
  • 1 čl rasce
  • 2 pl kvásku ražného 
  • 1 uvarený a nastrúhaný zemiak
  • 1, 5 šálky vody

Suroviny dáme do misky a všetko spolu pomiešame po dobu 30 sekund!!! Prikryjeme fóliou a necháme 12-18 hodin kysnúť.  Potom si cesto preložím na dosku a prstami roztiahnem a preložím štyri krát na seba... Preložím do ošatky a prikryjem a necháme podkysnúť 30 min.
Rímsky hrniec / alebo liatinový, jansku misu/ vložíme do studenej rúry a zahrejeme po dobu 30 min. na teplotu 240 stup. Odokryjeme hrniec a preložíme cesto a znovu zakryjeme. POZOR nepopálte sa!!! Zatvoríme rúru a pečieme 30 min. Po tejto dobe hrniec odokryjeme a chlebík dopečieme asi 10 min .

Dobrú chuť...

Žiadne komentáre:

Ražná tehlička z lievito madre

  Ražná tehlička z lievito madre Pri krmení LM som rozmýšlala, aký chlebík upečiem zo zostávajuceho kvásku (bolo mi ho ľuto vyhodiť)...väčši...