Suroviny :
250g vlažnej vody
3pl rozpusteného masla (alebo oleja)
1pl kvásku
500g polohrubej múky
10g cukru
10g soli
Postup :
Všetky surovinami spolu vymiesime. 3 krát po 30min cesto preložíme
a potom necháme cesto kysnúť asi 4 hodiny.Môže aj dlhšie, záleží od teploty...
Potom si cesto rozdelíme na 10 častí, z ktorých si vytvarujeme malé bochníky a necháme ich kysnúť 30min.
a potom necháme cesto kysnúť asi 4 hodiny.Môže aj dlhšie, záleží od teploty...
Potom si cesto rozdelíme na 10 častí, z ktorých si vytvarujeme malé bochníky a necháme ich kysnúť 30min.
Po tomto čase si bochničky rozgúľame na ovál a stočíme rohlik.
Dáme na plech s papierom a necháme prikryté dovtedy pokiaľ zdvojnásobia objem.
Pred pečením potrieme mliekom v ktorom bolo rozpustené maslo (alebo smotanou).
Dáme na plech s papierom a necháme prikryté dovtedy pokiaľ zdvojnásobia objem.
Pred pečením potrieme mliekom v ktorom bolo rozpustené maslo (alebo smotanou).
Pečieme pri 210stup.asi 15-20min... Treba odsledovat...
Dobrú chuť...
7 komentárov:
Sú úžasné, krasne, jemne,nadychane ,chutne. Dakujem
Skusila som namiesto rozkov nechat len zemlicky. Su super!
To skusim teda
Zarobila som cesto uz kysne 4h a nejak extra sa nezdvihlo musi zdvojnasobit objem?mam nechat este kysnut?
Konečne kvaskové rožky, ktoré chutia ako majú a nie ako buchty. Úžasné sú, ďakujem za recept ❤️
Prosim, to cesto po vymiesení má byť hustejšie??? Ďakujem.
Áno, cesto je také tuhšie...
Zverejnenie komentára