utorok 13. novembra 2018

Kváskové rožky bez rozkvasu...



Suroviny​ :
250g vlažnej vody
3pl rozpusteného masla (alebo oleja)
1pl kvásku
500g polohrubej múky
10g cukru
10g soli

Postup​ :
Všetky surovinami spolu vymiesime. 3 krát po 30min cesto preložíme
a potom necháme cesto kysnúť asi 4 hodiny.Môže aj dlhšie, záleží od teploty...
Potom si cesto rozdelíme na 10 častí, z ktorých si vytvarujeme malé bochníky a necháme ich kysnúť 30min.
Po tomto čase si bochničky rozgúľame na ovál a stočíme rohlik.
Dáme na plech s papierom a necháme prikryté dovtedy pokiaľ zdvojnásobia objem.
Pred pečením potrieme mliekom v ktorom bolo rozpustené maslo (alebo smotanou).

Pečieme pri 210stup.asi 15-20min... Treba odsledovat...
Dobrú chuť...




7 komentárov:

Unknown povedal(a)...

Sú úžasné, krasne, jemne,nadychane ,chutne. Dakujem

Katka povedal(a)...

Skusila som namiesto rozkov nechat len zemlicky. Su super!

Anonymný povedal(a)...

To skusim teda

Unknown povedal(a)...

Zarobila som cesto uz kysne 4h a nejak extra sa nezdvihlo musi zdvojnasobit objem?mam nechat este kysnut?

Unknown povedal(a)...

Konečne kvaskové rožky, ktoré chutia ako majú a nie ako buchty. Úžasné sú, ďakujem za recept ❤️

Dagmar povedal(a)...

Prosim, to cesto po vymiesení má byť hustejšie??? Ďakujem.

JanulaC povedal(a)...

Áno, cesto je také tuhšie...

Ražná tehlička z lievito madre

  Ražná tehlička z lievito madre Pri krmení LM som rozmýšlala, aký chlebík upečiem zo zostávajuceho kvásku (bolo mi ho ľuto vyhodiť)...väčši...