Recept :
Rozkvas :
1pl kvásku (ja mám ražny
150g ražnej chlebovej múky
150g vody
Dobre zamiešame a necháme 9-12 hodín kysnúť
Ostatné suroviny :
250 g hladkej múky pšen.00
200g hladkej múky pšen.T650
250g vody
1čl rasce
2 čl soli
1 surový nastrúhaný zemiak
Rozkvas a všetky ostatné suroviny spolu dobre vymiesime. Cesto necháme kysnúť 2 hodiny... Ja cesto neprekladam... Po vykysnutí si cesto preložím na dosku a dobre cesto ešte premiesim a vytvarujem na bochník ktorý vložím do ošatky, ktorú som si vysypala zemiakovým škrobom. Ošatku s cestom si vložím do umelohmotného boxu, uzavriem vekom a nechám na teple kysnúť asi 2hodiny.
Keď bude chlebík nakysnuty, tak si vložím rímsky hrniec do studenej rúry, ktorú si zapnem na 240stup a nechám si hrniec nahrať 30min. Chlebík si preklopim z ošatky na papier na pečenie, s ktorým ho prenesieme do horúceho hrnca. Hrniec uzavrieme a pečiem 40min /240stup Potom hrniec odokryjem a ak treba tak chlebík ešte pripečiem 10min /200stup.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára