Suroviny:
1,5 kg uvarených zemiakov
asi 600g hladkej múky
1 vajce
50g lievito madre
1 pl soli
...na potretie rozpustená bravčová masť
Postup: Zemiaky sa uvaria v šupke, najlepšie jeden deň vopred, aby boli dobre vychladené.Zemiaky ušúpeme a pomelieme na mäsovom mlynčeku, alebo postrúhame najemno. Pridáme kvások, vajce, sol a múku a spracujeme hustejšie cesto. Množstvo múky záleží od druhu zemiakov. Cesto by malo mať konzistenciu plastelíny....:-) Necháme ho oddychovať 30 min.
Cesto si rozválame na pás, asi 30 cm široký /na dlžke nezáleží/ a hrubke cesta 0,5 cm. Celý pás potrieme rozpustenou masťou. Potreté cesto zrolujeme do dlhej rolády...
Rozvalkanú roládu narájame na obdľžničky 5 cm široké, do ktorých urobíme nožom ešte dva zárezy...
Poukladáme na vymastený plech a necháme na plechu podkysnúť 20 min. Pečieme 25 min pri teplote 220 stup...
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára