Suroviny:
150g nakŕmeného lievito madre
200g pšeničnej hladkej múky 00
200g pšeničnej polohrubej múky
230g vlažného mlieka
1čl medu
50g rozpusteného masla
1 vajce
10g soli
1 uvarený, nastrúhaný väčší zemiak
1 pl rasce
1 pl rasce
Všetky suroviny spolu dobre vymiesime. Dáme do naolejovanej misy a 3x po 40 min cesto v mise prekladáme. Po poslednom prekladaní necháme cesto ešte 1,5 hod kysnúť. Potom cesto preložíme na dosku, rozvaľkáme na hrúbku asi 1cm a pohárom vykrajujeme šišky, ktoré necháme 1 hod kysnúť. Šišky smažíme z oboch strán na oleji...po vychladnutí naplníme bryndzovou nátierkou, alebo podávame ako prílohu k polievkam...
Bryndzová nátierka:
200g bryndze
100g masla
1čl vegety
1 menšia cubuľa nakrájaná na drobné kocky
trošku mletej červenej papriky ( veľmi dobrá je údená)
trošku čierneho korenia
keď máme pažítku, tak môžeme aj tú pridať... :-)
Všetko spolu dobre premiešame a naplníme slané šišky...
Dobrú chuť....
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára