Suroviny na roládu:
- 3 vajcia
- 3 pl kryš. cukru
- 3 pl hladkej múky
- 1/2 prášku do pečiva
- lekvár
Cesto:
- 3 vajcia
- 80g kryš. cukru
- 1 vanilka
- 120g polohrubej múky
- 1/2 prášku do pečiva
- 4 pl uvarenej čiernej kávy-silnej
Krém:
- 1 Zlatý klas
- 1/2 l mlieka
- 150g práš. cukru
- 1 vanilka
- 250g masla
- čokoláda na varenie
Postup:
Roláda: Z bielkov si ušlaháme sneh, pridáme cukor a žltky a vyšlaháme. Primiešame múku s práškom do pečiva a dáme na plech, na ktorom máme papier na pečenie. Pečieme pri 200 stup. asi 10 min. Treba odsledovať. Po dopečení stočíme aj s papierom do rolády a necháme vychladnúť. Vychladnutú potrieme lekvárom.
Cesto: Z bielkov vyšlaháme sneh , pridáme cukor a žltka a došlaháme. Pridáme ostatné suroviny a jemno pomiešame.
Krém: Z pudingu, vanilky a mlieka uvaríme krém. Maslo a cukor spolu vyšlaháme a pridáme vychladnutý puding. Dobre zmiešame.
Na dno tortovej formy si dáme papier na pečenie. Roládu nakrájame na kúsky asi 3 cm široké, ktoré poukladáme do formy /reznou stránou/. Zalejeme pripraveným cestom /kávovým/. Dáme piecť asi na 20 min. / 200 stup. Po vychladnutí natrieme krémom. Potrieme aj boky cesta! Na vrch dáme čokol. polevu. Ja som ešte na čokoládu dala mandle...
Príprava čokoládovej krajky:
Pripravíme si pás z papiera na pečenie /dľžka obvodu torty/ a roztopenej čokolády, ktorú si dáme do mikroténového vrecka, na ktorom si urobíme malú dierku. Na papier si "cik-cak" nastiekame čokoládu, aby nám vznikla "krajka". Necháme stuhnúť, ale nie dlho, ale aby sa dalo s ňou ešte pracovať a ohýbať. S papierom si ju prenesieme a prilepíme po obvode torty. Dáme do chladničky. Pred podávaním ostránime opatrne papier.
Prajem dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára