Potrebujeme 250g žitného kvásku, preto si ho musíme rozkvasiť z 1PL kvásku, ktorý sme dostali, alebo máme uskladnený v chladničke:
- 1PL žitného kvásku
- 125g ražnej múky chlebovej
- 125g vlažnej vody
Keď máme kvások oživený (jeho objem sa zdvojnásobil), tak si z neho odložíme 1PL do pohárika s viečkom a dáme do chladničky. Tento si oživíme na prípravu druhého chlebíka. V chladničke ho môžeme skladovať aj 5 dní.
Do zvyšku kvásku pridáme :
- 350g špaldovej múky
- 450g pšenič. múky hladkej 00
- 450 ml vlažnej vody
- 3čl soli
- 1pl rasce
- 2 uvarené zemiaky
Já som ho piekla v rímskom hrnci, tak som si ho dala do rúry nahriať na teplotu 210 stupňov. Do horúceho som vložila cesto a piekla 30 min. Po tejto dobe som vrchnák z hrnca dala dolu a chlebík dopiekla asi 10 min...
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára