sobota 4. januára 2014

Pšeničný chlebík so špaldovým kváskom...



Oživenie kvásku:
Potrebujeme 300g kvásku:
  • 1 PL kvásku
  • 150g špaldovej celozrnnej múky
  • 150g vlažnej vody
Všetko spolu dobre vymiešame a necháme 10-12 hodín kysnúť.  Odložíme si 1-2 PL vykysnutého kvásku (použijeme na ďalší chlebík...môžeme ho uložiť v chladničke do ďaľšieho pečenia).

  • 300g hladkej múky T650
  • 140g vody
  • 10g soli
  • 5g rasce
Všetký suroviny dobre premiešame (napr. robotom) asi 10 min a necháme odležať asi 30 min. Potom cesto preložíme na dosku a dobre premiesime , vytvarujeme bochník ktorý dáme do ošatky kysnúť 3-5 hod. Záleží od podmienok kysnutia... Pečieme 30-40 min pri 200 stupňoch...

Žiadne komentáre:

Ražná tehlička z lievito madre

  Ražná tehlička z lievito madre Pri krmení LM som rozmýšlala, aký chlebík upečiem zo zostávajuceho kvásku (bolo mi ho ľuto vyhodiť)...väčši...