nedeľa 25. októbra 2009

"Jablkové pité" alebo "Barónkine rezy"


Cesto:
  • 500 g polohrubej múky
  • štipka soli
  • 1 prášok do pečiva
  • 4 žľtky
  • 1 margarín
  • 150g práškového cukru
Plnka:
  • 1 kg jabľk / nastrúhaných/
  • 1 čl škorice
  • 1 vanilka
  • sneh zo 4 bielkov + 150g práš. cukru

Postup:
 Do misy si dáme suroviny na cesto a dobre premiešame a vytvarujeme dva bochníky /   1/3 a 2/3  /. Dáme do chladničky. (1/3 odporúčam dať do mrazničky, lebo sa bude strúhať).

Pripravíme si plnku:  Jablká očistíme a nastruháme...šťavu vytlačíme, aby sme nemali spodné cesto vlhké. Z bielkov si vyšlaháme sneh, do ktorého zašlaháme práškový cukor.

  Na plech , vystlaný papierom na pečenie, dáme rozvalkané vačšie cesto. ( Ja ho natieram ešte lekvárom, ale nemusí sa dať...) Rozložíme rovnomerne jablká, ktoré posypeme škoricou a vanilkovým cukrom. Na jablká natrieme sneh a na ten nastrúhame odloženú 1/3 cesta. (Aby sa cesto dobre strúhalo, tak ho dávam do mrazničky).  Koláč pečieme pri 160stupňoch asi 30 min.
 Dobrý je na druhý deň, ale u nás sa zje ihneď :-)
                                                                     
                                                                      Dobrú chuť!!!
Image hosted by servimg.comImage hosted by servimg.com

Žiadne komentáre:

Ražná tehlička z lievito madre

  Ražná tehlička z lievito madre Pri krmení LM som rozmýšlala, aký chlebík upečiem zo zostávajuceho kvásku (bolo mi ho ľuto vyhodiť)...väčši...