100g LM kvásku (ja mám z polohrubej múky)
100g polohrubej pšen.môky
50g vody
Cesto:
300g hladkej pšen.múky 00
300g hladkej pšen.múky T650
50g ražnej múky chlebovej
400g vody
1 surový nastrúhaný zemiak
2,5čl soli
2čl rasce
Predcesto dobre vymiesime s ostatnými surovinami...cesto preložime do naolejovanéj misky, uzavrieme a necháme 30min kysnúť, potom cesto poprekladáme a znovu dáme do misky a necháme kysnúť 30min...prekladanie opakujeme tri krát.
(video je z netu od jednej pekarinky)
Po poslednom prekladaní a kysnutí, vytvarujeme bochník, ktorý dáme kysnúť do ošatky asi na 2 hod. Čas si treba odsledovať, lebo záleží od teploty v miestnosti...
Pečieme 10 min pri teplote 240 stup. so záparou a 35 min pri 190 stup.bez zápary.
Ja pečiem v rímskom hrnci 45min /240 stup. Spôsob pečenia TU
13 komentárov:
Ako dlho mam prosím nechať kvasit rozkvas? Ďakujem
Ja nechávam 3-4 hodiny... Alebo kým nezdvojnasobi objem...
Piekla som podľa vášho receptu a je úžasný 👍.
Chlebik je skvelý, dakujem za recept 🙏🙏🙏😍
Fantastický recept. Zatiaľ tretí typ chlebíka, ktory som robila a musím uznať, že vedie na plnej čiare!Polka padla u svokry, druhá u mamy. Zostala mi len prázdna misa na umytie.👍👍😂😂😋😋🥰🥰
Ked budem piect chlebik v janskej mise mam ho mat cely cas zakryty.
Recept vyzerá úžasne😍 prosím Vás, ak nechám cesto v ošatke kysnúť v chladničke 6 hodin (na celú noc) neprekysne mi?
A to predcesto ked zdvojnasobi objem, cele zmiesat s cestom prosim?
Chlebík výborný, vyšiel na 1* - krásne sa s cestom pracuje, kysne skvele a upečie sa krásny chlebík, ako balónik. Chutí celej rodinke.
...som rada,že sa vydaril...
Piekla som, je to výborný chlebík
Peču s kváskem chvíli a toto je první chlebík, který se mi konečně povedl 🙂🙃 Je výborný. Chystám se vyzkoušet i další vaše recepty na chleba s kváskem Lievito madre.
Teším sa...
Zverejnenie komentára