Suroviny:
150g "hladného" LM
500g pšeničnej múky t 650
1,5 čl soli
300g vody
1čl rasce
Všetky suroviny spolu dobre vymiesime...robotom asi 10 min. Cesto je trošku riedke, ale nelepivé. Potom ho preložíme do naolejovanej misy a prekladáme 3x po 40 min. Po poslednom prekladaní necháme cesto ešte 30 min kysnúť. Potom si cesto preložíme na dosku, premiesime, vytvarujeme do tvaru bochníka , vložíme do ošatky a necháme kysnúť...aby zdvojnásobil objem, tak mne kysol 4 hod... Piekla som v rímskom hrnci 35 min pri teplote 230stup....
8 komentárov:
Prosím, a pri akej teplote ste ho piekli?
Zakryté pri 230stup.35min...treba si odsledovať, lebo každá rúra pečie inak...
No mne vzniklo lepive cesto, ktoré vôbec za tie 4 hodiny nekyslo, tak neviem ci z toho vôbec chlieb bude
Tak to neviem prečo .. 🤔 Ja ho mám teraz tiež zamiesene a je v pohode... Veľa záleží od múky a samozrejme aj od aktivity kvásku My máme teraz v dome chladnejšie lebo nekúrime a kysne pomalejšie ale kysne ..
Hmmmmm mne nevykyslo vôbec, čo to?
Super recept,chlebik vysiel krasne
Tento chlebík peciem asi desiaty krat .. dávam trosku viac vody, mám radšej keď je hydratovamejsie a aj múka je zrejme viac sava.... je to výborný recept a cesto vždy vykyslo aj cez noc v chladničke👍🏻
Zdravim! Můžu pšeničnou mouku nahradit špaldovou a část vody podmáslím nebo kefírem?
Zverejnenie komentára