sobota 9. februára 2019

Pšeničný chlieb bez predcesta z LM

...včera večer u mňa úradovala skleróza a zabudla som si pripraviť predcesto z LM na dnešný chlebík a tak som to ráno skúsila bez predcesta a to len z hladného LM ...




Suroviny:

150g "hladného" LM 
500g pšeničnej múky t 650
1,5 čl soli
300g vody
1čl rasce

Všetky suroviny spolu dobre vymiesime...robotom asi 10 min.   Cesto je trošku riedke, ale nelepivé. Potom ho preložíme do naolejovanej misy a prekladáme 3x po 40 min.   Po poslednom prekladaní necháme cesto ešte 30 min kysnúť. Potom si cesto preložíme na dosku, premiesime, vytvarujeme do tvaru bochníka , vložíme  do ošatky a necháme kysnúť...aby zdvojnásobil objem, tak mne kysol 4 hod...  Piekla som v rímskom hrnci 35 min pri teplote 230stup....



8 komentárov:

Eva povedal(a)...

Prosím, a pri akej teplote ste ho piekli?

JanulaC povedal(a)...

Zakryté pri 230stup.35min...treba si odsledovať, lebo každá rúra pečie inak...

Jana povedal(a)...

No mne vzniklo lepive cesto, ktoré vôbec za tie 4 hodiny nekyslo, tak neviem ci z toho vôbec chlieb bude

JanulaC povedal(a)...

Tak to neviem prečo .. 🤔 Ja ho mám teraz tiež zamiesene a je v pohode... Veľa záleží od múky a samozrejme aj od aktivity kvásku My máme teraz v dome chladnejšie lebo nekúrime a kysne pomalejšie ale kysne ..

Unknown povedal(a)...

Hmmmmm mne nevykyslo vôbec, čo to?

Unknown povedal(a)...

Super recept,chlebik vysiel krasne

Anonymný povedal(a)...

Tento chlebík peciem asi desiaty krat .. dávam trosku viac vody, mám radšej keď je hydratovamejsie a aj múka je zrejme viac sava.... je to výborný recept a cesto vždy vykyslo aj cez noc v chladničke👍🏻

Unknown povedal(a)...

Zdravim! Můžu pšeničnou mouku nahradit špaldovou a část vody podmáslím nebo kefírem?

Ražná tehlička z lievito madre

  Ražná tehlička z lievito madre Pri krmení LM som rozmýšlala, aký chlebík upečiem zo zostávajuceho kvásku (bolo mi ho ľuto vyhodiť)...väčši...