Chlebík nám narástol v dvoch malých črepníkoch. Preto, že bolo cesta málo a rímsky hrniec mám 3-litrový, tak som ho upiekla v črepníčkoch o priemere 10 cm. Ale môžte použiť aj jeden väčší... Radím vyskúšať , je super. Takýto chlebík dokážu upiecť aj začiatočníčky.
Recept:
- 400 g múky pšenič. hladkej 00
- 1 čl soli
- 3 g suš. droždia alebo 9g čerstvého
- 300 g vody
- 200 g vykôstkovaných oliv
Suroviny dáme do misky a všetko spolu pomiešame po dobu 30 sekund!!! Prikryjeme utierkou a necháme 12 hodin kysnúť. Ja si cesto urobím večer a ráno pečiem. Potom si cesto preložím na čistú, pomúčenú utierku a prstami roztiahnem a preložím štyri krát na seba... Prikryjeme a necháme podkysnúť 30 min.
Spôsob pečenia 1:Črepník vložíme do studenej rúry a zahrejeme po dobu 30 min. na teplotu 210 stup. Črepníky vyberieme a vložíme cesto a dáme znovu do rúry. POZOR nepopálte sa!!! Zatvoríme rúru a pečieme 45min .
Spôsob pečenia 2: Cesto dáme do črepníka , vložíme do studenej rúry. Nastavíme 210 stup. a pečieme 1 hod. Počas zahrievania rúry nám chlebík pekne ešte nakysne.
Po upečení preložíme chlebík na dosku a prikryjeme utierkou a necháme vychladnúť!
Prajem dobrú chuť!!!
2 komentáre:
vhodné ak alo darček, vyzerá to dobre :)
ups, sa mi písmenká poposúvali :)
Zverejnenie komentára